3ος Μαθητικός Διαγωνισμός “Παυσανίας ο περιηγητής” 2024

Στη φωτογραφία η ομάδα εργασίας: Δρ. Ανδρέας Σοφόκλης, του ΥΠΑΝ, Μαρία Παχίτη, Φοίβος Νικολαΐδης, Σκεύη Κωνσταντίνου, του Υφυπουργείου Τουρισμού και Γιώργος Μιχαηλίδης, του Συνδέσμου Συγγραφέων & Δημοσιογράφων Τουρισμού.

Όταν άρχισε για πρώτη φορά η προσπάθεια οργάνωσης ενός μαθητικού διαγωνισμού το 2022, τέθηκε στόχος, η εκδήλωση αυτή να γίνει ετήσιος θεσμός. Για τρίτη κατά συνέχεια χρονιά οργανώνεται και φέτος ο Μαθητικός Διαγωνισμός, «Παυσανίας ο περιηγητή»ς σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Θέμα του φετινού διαγωνισμού που συμπίπτει με τα 50χρονα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, είναι: «Η τουριστική ανάπτυξη των επαρχιών Αμμοχώστου και Κερύνειας από το 1960 έως το 1974»

Σκοπός η συντήρηση και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η δημιουργία ενδιαφέροντος στους μαθητές/μαθήτριες για γνώση των αγώνων και των επιτευγμάτων  που έγιναν για ανάπτυξη και πρόοδο στον τουρισμό μέχρι το 1974, ώστε μέσα από έρευνα, φωτογραφικό υλικό και συνεντεύξεις, να μελετήσουν και να παρουσιάσουν την κατάσταση του τουρισμού στην Κύπρο με ειδική αναφορά στις τουριστικές επαρχίες Κερύνειας & Αμμοχώστου.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε ανάμεσα στους/στις μαθητές/μαθήτριες της  Γ΄τάξης του Γυμνασιακού Κύκλου των σχολικών μονάδων: Γυμνάσιο Παραλιμνίου, Γυμνάσιο-Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας, Δερύνεια και Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Παύλου Ιωάννου.

Related Posts