Α΄ Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός «ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ 2022»

Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος χαιρετά και συγχαίρει όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση του διαγωνισμού και τους μαθητές που πήραν μέρος με τόση επιτυχία.

Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι στο Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων ο Α΄ Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός, «ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ 2022», ανάμεσα στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασιακού Κύκλου των Ορεινών σχολικών μονάδων, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων. 

Τα σχολεία που πήραν μέρος ήταν: Γυμνάσιο Σολέας, Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού, Σχολή Ομόδους, Περιφερειακό Γυμνάσιο & Λύκειο Λευκάρων, Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου και Γυμνάσιο Πολεμίου.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Η τουριστική ανάπτυξη και προβολή των ορεινών κοινοτήτων/περιοχών. Διακοπές κοντά στη φύση τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της Κύπρου». 

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών ώστε μέσα από έρευνα, φωτογραφικό υλικό και συνεντεύξεις, να μελετήσουν και να παρουσιάσουν την περιοχή τους με πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες. 

Η ιδέα στην προώθηση του τουρισμού, ως μέσου προσέλκυσης ταξιδιωτών και ανάπτυξης της κοινότητας που ζουν φάνηκε μέσα από τις αξιόλογες μελέτες που έγιναν. 

Στο νόημα της βράβευσης αναγνωρίζεται η προσπάθεια, η δημιουργικότητα και το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν οι μαθητές και με τη βοήθεια των καθηγητών τους παρουσίασαν τόσο αξιόλογες μελέτες. Μύρια Σταύρου, του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Νικολάου, Γιώργος Μιχαηλίδη, μέλη του Συνδέσμου μας, Κυριάκος Κυριάκου του Υφυπουργείου Τουρισμού, δρ Ανδρέας Σοφόκλη, του Υπουργείου Παιδείας, Μαρία Μαϊμάρη, του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Related Posts