Cyprus, Greece and Lebanon sign Memorandum of Understanding on tourism

Cyprus, Greece and Lebanon signed a memorandum of understanding on tourism on Friday in Athens, with the aim of further strengthening and upgrading the cooperation of the three countries in the sector. For the Republic of Cyprus, the MoU was signed by the Deputy Minister of Tourism, Kostas Koumis, on behalf of the Hellenic Republic by the Minister of Tourism, Vassilis Kikilias, and on behalf of Lebanon by the Minister of Tourism, Walid Raphael Nassar.

An announcement by the Deputy Ministry of Tourism says that through the MoU, the three parties agreed to strengthen the cooperation between them as well as their participation in tourist exhibitions, conferences, seminars and promotional events that take place in the three states, as well as their cooperation in international organisations. In addition, they agreed to cooperate closely and exchange know-how in the field of research, for the development of thematic tours, in special interest tourism with an emphasis on cultural, religious and health and wellness tourism, with joint tourist packages as the ultimate goal.

The three countries also agreed to exchange expertise on the implementation of best practices in the tourism industry as well as information on legislation to safeguard natural resources and cultural heritage, and to support the training and education of workers in the tourism industry by sharing information on the implementation of new practices.

Μνημόνιο Συναντίληψης στον τουρισμό υπέγραψαν Κύπρος, Ελλάδα και Λίβανος

Με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας και του Λιβάνου υπεγράφη την Παρασκευή 12/5/23 στην Αθήνα σχετικό Μνημόνιο Συναντίληψης. Από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας το μνημόνιο υπέγραψε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, από την πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας και από πλευράς του Λιβάνου ο Υπουργός Τουρισμού κ. Walid Raphael Nassar.

Στα πλαίσια του Μνημονίου, τα τρία μέρη αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και θέτοντας ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών ροών από και προς τις τρείς χώρες, συμφώνησαν μεταξύ άλλων, όπως:

  • ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία καθώς επίσης και τη συμμετοχή τους σε τουριστικές εκθέσεις, συνέδρια, σεμινάρια και προωθητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στα τρία κράτη, όπως επίσης και τη συνεργασία σε διεθνείς Οργανισμούς.
  • συνεργαστούν στενά και ανταλλάξουν τεχνογνωσία στον τομέα της έρευνας, για την ανάπτυξη θεματικών εκδρομών, στον τουρισμό ειδικών ενδιαφερόντων με έμφαση στον πολιτιστικό, θρησκευτικό και τουρισμό υγείας και ευεξίας με απώτερο σκοπό την πιθανή δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων.
  • ανταλλάξουν τεχνογνωσία για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στην τουριστική βιομηχανία καθώς και πληροφορίες για νομοθετικές ρυθμίσεις για διαφύλαξη των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • στηρίξουν την κατάρτιση και επιμόρφωση των εργαζομένων στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας ανταλλάζοντας πληροφορίες για την εφαρμογή νέων πρακτικών.

Τον Υφυπουργό Τουρισμού Κύπρου κ. Κώστα Κουμή συνόδευσαν ο κ. Ιωάννης Αδάμου Αναπληρωτής Αρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα,  ο Λειτουργός Τύπου του Υφυπουργείου Τουρισμού  κ. Παντελής Ιωαννίδης και η Λειτουργός Μάρκετινγκ και Πωλήσεων του Υφυπουργείου στην Αθήνα, κα Ιωάννα Χατζηκωστή.

Related Posts