Είναι η στιγμή να αναδείξουμε την ιστορική διασύνδεση της Κύπρου με τη Γαλλία

Σημαντικές επαφές πραγματοποίησε το τελευταίο διήμερο στο Παρίσι ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, στο πλαίσιο συμμετοχής του Υφυπουργείου Τουρισμού στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Παρισιού  IFTM 2023. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμής  είχε σειρά συναντήσεων με ηγετικά στελέχη τουριστικών οργανισμών που εκτελούν τουριστικά προγράμματα προς τη χώρα μας, όπου αντάλλαξαν απόψεις τόσο για τη εντυπωσιακή πορεία που καταγράφει φέτος η Γαλλική αγορά, όσο και για τις προοπτικές της νέας χρονιάς, οι οποίες σύμφωνα με τις υφιστάμενες ενδείξεις είναι θετικές.

Ο κ. Υφυπουργός είχε επίσης συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας κ. Makram Al Queisi, όπου συζητήθηκαν τρόποι στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων, θέμα που συζητήθηκε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Στα αξιοπρόσεκτα της έκθεσης, η συμμετοχή του Υφυπουργού  Τουρισμού της χώρας μας, κατά τη χθεσινή εναρκτήρια μέρα της έκθεσης, σε panel discussion που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον, με θέμα την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Στη συγκεκριμένη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας, κ. Makram Al Queisi, ο Υπουργός Τουρισμού της Κόστα-Ρίκα, κ. William Rodriquez, και η Διευθύνων Σύμβουλος  του Atout France κα Caroline Leboucher.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κουμής αφού παρουσίασε  κάποιες από τις δράσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο ή που έχουν γίνει στο παρελθόν προς αυτή την κατεύθυνση, εξήρε την αυξημένη παρουσία των Γάλλων επισκεπτών εφέτος και μίλησε επίσης για την ιστορική διασύνδεση των δύο χωρών, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η χώρα μας υπήρξε βασίλειο των Λουζινιανών για περίπου 3 αιώνες.

Ο κ. Κουμής έδωσε επίσης συνεντεύξεις σε Γαλλικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας αναλύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις πολλές και ποιοτικές επιλογές που δύναται ένας επισκέπτης να απολαμβάνει στη χώρα μας. Σε δηλώσεις του μετά τις επαφές στο Παρίσι ο κ. Κουμής ανέφερε: «Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μία πολύ σπουδαία και εξαίρετης σημασίας έκθεση που οφείλουμε ως τουριστική χώρα να δηλώνουμε πάντοτε παρουσία. Η Γαλλική αγορά μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και αυτό μας χαροποιεί. Ενημερωθήκαμε από τους συντελεστές της πρώτης γραμμής για το βαθμό ικανοποίησης των Γάλλων επισκεπτών που είναι πολύ ψηλός και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία.

Θεωρώ, ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσουμε περισσότερο σ’ αυτή την αγορά σε σχέση με το προϊόν και το διαφημιστικό υλικό. Μόλις σήμερα έχουμε αποφασίσει την δημιουργία νέου υλικού που να απευθύνεται στην Γαλλική αγορά. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει ευρέως γνωστή η ιστορική διασύνδεση της χώρας μας με την Γαλλία, ως Βασίλειο των Λουζινιανών. Με χαροποίησε η αντίδραση των παρευρισκομένων χθες στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης όταν κάναμε την συγκεκριμένη αναφορά. Είναι μία ένδειξη ότι εδώ υπάρχει κάτι στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Γάλλοι τουρίστες χαρακτηρίζονται σε μεγάλο βαθμός ως cultural visitors, και αρέσκονται σε εξορμήσεις με επίκεντρο τις ιστορικές αναζητήσεις. Υπάρχει η ιστορική διασύνδεση, υπάρχει η ιστορία και πρέπει σίγουρα να την αναδείξουμε. Η δική μας ευθύνη είναι να αναπτύξουμε προϊόν και διαφημιστικό υλικό για την Γαλλική αγορά».

Related Posts