Εκδρομή στην Κάτω Ιταλία, Σικελία, Ελληνόφωνα χωριά Καλαβρίας

7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  24-30 Aυγούστου  2022 

Η εκδρομή διοργανώνεται από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                 www.iep.org.cy

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Συγγραφέων & Δημοσιογράφων Τουρισμού          https://cyprustravelwriters.com

                                             ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΡΗΓΙΟ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ – ΣΙΚΕΛΙΑ 

Μπάρι – Αλμπερομπέλλο – Τάραντας – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑ – Ρήγιο – Πεντετάτιλο – Ταορμίνα – Κατάνια – Συρακούσες – Ακράγαντας – Παλέρμο – Έριτσε – Μονρεάλε

KΑΤΑΝΥΧΤΙΚΟ  ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ  [MAGNA GRECIA

ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ 30 ΑΙΩΝΩΝ  ΚΑΙ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΛΩΝΟΥΝ

Διαμονή: 1 Tάραντας, 1 Ρήγιο Καλαβρίας, 2 Κατάνια  Σικελίας, 2 Παλέρμο Σικελίας

Πτήσεις: Αναχώρηση 24/8  RYANAIR  Πάφος – Μπάρι 7.00 – 8.35 [απευθείας, διάρκεια 2ω 35λ]

Επιστροφή 30/8 ΑΕGEAN Κατάνια  Αθήνα  A3 673  CTAATH 1915 – 2145 & A3 910  ATHLCA 2340 – 0120  31AUG

Πρόγραμμα:    

1η μέρα 24.8:  ΠΑΦΟΣ – ΜΠΑΡΙ –  ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΈΛΛΟ – TAΡΑΝΤΑΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Πάφου  δύο, περίπου,  ώρες πρίν από την πτήση μας. Άφιξη στο Μπάρι με απευθείας πτήση. Επιβίβαση στο λεωφορείο. Ξεκινάμε το  οδοιπορικό μας  με πρώτο σταθμό το γραφικό Αλμπερομπέλο, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό που το ερωτεύεσαι από τα πρώτα λεπτά. Tο όνομα του σημαίνει “όμορφο δέντρο” και είναι διεθνώς γνωστό ως η «πρωτεύουσα των τρούλων» εξαιτίας των παραμυθένιων τρούλων που κοσμούν τα περισσότερα κτίρια της πόλης. Η πόλη έχει περίπου 1.500  σπίτια με τους κωνικούς τρούλους που χρονολογούνται από το 15ο αιώνα και έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περπατήσουμε στα γραφικά στενά και θα χαλαρώσουμε στα γραφικά ταβερνάκια.  Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον Τάραντα (σχεδόν μία ώρα απόσταση). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Στις 17:00 οργανωμένη ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Τάραντα. Διανυχτέρευση. 

 2η μέρα 25.08:  ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑ – ΡΗΓΙΟ – ΠΕΝΤΕΝΤΑΤΥΛΟ

Πρόγευμα. Αναχωρούμε νωρίς το πρωί για να διασχίσουμε όλη σχεδόν την Καλαβρία, από βορρά προς νότο, ώστε να καταλήξουμε το μεσημέρι στο Ρήγιο, το «ακρωτήριο της Ιταλίας» όπως περιέγραψε ο Θουκυδίδης την αποικία των Χαλκιδέων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το απόγευμα βόλτα γνωριμίας με την πόλη του Ρηγίου  που έχει το «ομορφότερο χιλιόμετρο της Ιταλίας», τον κεντρικό παραλιακό δρόμο με την απαράμιλλη θέα στη Σικελία και την Αίτνα,  τα Ελληνικά τείχη, το παραθαλάσσιο θέατρο με το άγαλμα της Αθηνάς Πρόμαχου και τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου με την ελληνική επιγραφή στην είσοδο, «ΠΕΡΙΕΛΘΟΝΤΕΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΜΕΝ ΕΙΣ ΡΗΓΙΟΝ». Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την ελληνόφωνη περιοχή της Καλαβρίας. Θα επισκεφθούμε τον Πεντεντάτιλο,  το μικρό χωριό θρύλο που προσπαθεί να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη μέσα από την ερήμωση των τελευταίων δεκαετιών. Το σχήμα του μας θυμίζει τον Πενταδάκτυλο της Κύπρου. Οργανωμένο δείπνο με τοπικές σπεσιαλιτέ και ζωντανή μουσική! Επιστρέφουμε στο Ρήγιο αργά το βράδυ.  Διανυκτέρευση. 

3η μέρα 26. 08:  ΡΗΓΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρόγευμα.  Ξενάγηση στο  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάλης Ελλάδας με τους περίφημους Πολεμιστές του Ριάτσε που παρέδωσε στην αθανασία η σμίλη της σχολής του γλύπτη Φειδία, τον 5ο αιώνα π.Χ. – Το μεσημέρι αναχώρηση για τη Σικελία.  Διασχίζοντας με το πλοίο το περίφημο από τα ομηρικά έπη Στενό της  Σκύλας και της Χάρυβδης  φθάνουμε στην πόλη Μεσσίνα με το αρχαιοελληνικό όνομα Μεσσήνη, όπου υπάρχει ακμάζουσα Ελληνική κοινότητα. Προχωρώντας παραλιακά, θα επισκεφτούμε τη μεσαιωνική Ταορμίνα, γαντζωμένη πάνω στο όρος Τάουρο, σε μια από τις γραφικότερες τοποθεσίες της Ιταλίας με υπέροχη θέα στη βραχώδη ακτογραμμή. Περιήγηση στο καλοδιατηρημένο Ελληνικό θέατρο (Teatro Greco) του 3ου π.Χ. αιώνα, χωρητικότητας 5.000 ατόμων και βόλτα  στα αριστοκρατικά σοκάκια αλλοτινών εποχών. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, ψώνια, φαγητό. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την  παραλιακή Κατάνια, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Σικελία μετά το Παλέρμο. Βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του νησιού και αντικρίζει το Ιόνιο Πέλαγος. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο μας. Διανυχτέρευση. 

 4η μέρα 27. 08 : ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ           

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για τις Συρακούσες για ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό, [μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία] και θα «ξεδιψάσουμε» στην Πηγή της Αρέθουσας με τους πάπυρους μέσα στο νερό. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στην Κατάνια για λίγη ξεκούραση. Το βράδυ, πριν το δείπνο, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη της Κατάνιας μέσα από μια νυχτερινή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου ξεχωρίζουν ο επιβλητικός ναός της πολιούχου Αγίας Αγάθης, η Piazza Duomo, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το βράδυ. Διανυχτέρευση. 

5η μέρα 28.08:  ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΚΡΑΓΑΣ «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ» – ΠΑΛΕΡΜΟ 

Το πρωί αναχώρηση για τον Αρχαίο Ακράγαντα (Αγκριτζέντο), μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες Ελληνικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας, όπου μας περιμένει ένα εκπληκτικό θέαμα στον αρχαιολογικό χώρο της «Κοιλάδας των Ναών», σε μοναδικό φυσικό τοπίο με  επιβλητικά μνημεία, ελιές και αμυγδαλιές που επεκτείνεται σε μήκος 12 χιλιομέτρων. Θα  θαυμάσουμε μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τον Ναό της Λακινίας Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Ναό της Ομόνοιας, τους ναούς του Ηρακλή του Ολύμπιου Δία, των Διοσκούρων και του Ηφαίστου. Το μεσημέρι, κι αφού τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ, αναχωρούμε για τον τελικό προορισμό μας, το Παλέρμο ή Πάνορμος στα αρχαία Ελληνικά. Είναι κτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία στο βάθος ενός μεγάλου κόλπου της βορειοδυτικής ακτής της Σικελίας, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης κι ελεύθερος χρόνος για φαγητό, ψώνια, ξεκούραση. Διανυχτέρευση.

6η μέρα 29.08:  ΠΑΛΕΡΜΟ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΜΝΗΜΕΙΑ UNESCO – ΕΡΙΤΣΕ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρόγευμα. Ακολουθεί ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Παλέρμο αρχίζοντας από το Βασιλικό Παλάτι, έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της Σικελίας. Συνεχίζουμε  με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» και την περίφημη εκκλησία της Μαρτοράνα με τα εντυπωσιακά βυζαντινά ψηφιδωτά. . Nωρίς το απόγευμα εκδρομή στη μοναδικής ομορφιάς καστροπολιτεία του Έριτσε (Έρυξ) με τα Κυκλώπεια Τείχη, έδρα της δυναστείας των Ανδεγαυών στο Μεσαίωνα. Στα θεμέλια του νορμανδικού κάστρου βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Αφροδίτης Ερικύνης. Στους υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους του Ερίτσε δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και ως εκ τούτου θα απολαύσετε με την ησυχία σας και τις βόλτες σας και την καταπληκτική θέα στο Τυρρηνικό πέλαγος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυχτέρευση.

7η μέρα 30.08:  ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – Sicilia Outlet Village – KATANIA – ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ          

Πρόγευμα. Το πρωί, μετά το check out αναχωρούμε για τον λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του 12ου αι. (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Nωρίς το μεσημέρι αναχώρηση με προορισμό το αεροδρόμιο της Κατάνια, για την πτήση της επιστροφής μας στην Κύπρο, μέσω Αθήνας. Ενδιάμεση στάση, εφόσον ο διαθέσιμος χρόνος το επιτρέπει, στο Sicilia Outlet Village για shopping. 

View of baroque Piazza Pretoria and the Praetorian Fountain in Palermo, Sicily, Italy.

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:  ΔΙΚΛΙΝΟ   € 945       ΤΡΙΚΛΙΝΟ  €  κατόπιν ζήτησης      ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ   € 1190

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ: Aεροπορικό εισιτήριο περιλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου, μία χειραποσκευή 55cm x 40cm x 20cm μέχρι 8 κιλά,  μια βαλίτσα 20 κιλά, διαμονή  σε  ξενοδοχεία 4*  με πρόγευμα, αρχηγός – συνοδός, ΦΠΑ,  περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει του προγράμματος.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ: Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται. Είσοδοι σε θεάματα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.  Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.  Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 22 775639, 96 674383,  22 720000                                                                 Προκαταβολή €350 ευρώ ανά άτομο και  εξόφληση 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση στον λογαριασμό SKYLAB TRAVELS Hellenic Bank 131-01-304803-01. Για ηλεκτρονικές καταθέσεις ΙΒΑΝ CY320050 0131 0001 3101 30480301

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ : Skylab Travel [ ΙΑΤΑ ], Αχαιών 8 Λευκωσία, τηλ.                         22 775639 & 99 625290 

 

Related Posts