Εκδρομή του Συνδέσμου στο Φτερικούδι

Ο Σύνδεσμος μας την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 διοργανώνει εκδρομή στο Φτερικούδι

Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχής (πέραν των 40 ατόμων), το κέντρο που θα πηγαίναμε αρχικά, δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει και ως εκ τούτου προχωρήσαμε σε αναγκαστική αλλαγή ως εξής: Η εκδρομή μας θα γίνει στο χωριό  Φτερικούδι αντί στα Λαγουδερά. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Πιτσιλιάς, το οποίο βρίσκεται χωμένο μέσα στο φουντουκόδασος.

Συνάντηση λοιπόν την Κυριακή το μεσημέρι στις 12:00 η ώρα, στην Ιερά Μονή Αββακούμ, όπου θα μας ξεναγήσει ο Πάτερ Τιμόθεος και θα προσφερθεί καφές. Θα ακολουθήσει γεύμα στις 1:00-1:30 το μεσημέρι στο κέντρο το «Σκολείο». Ένα ωραίο ταβερνάκι που άνοιξε πρόσφατα στο χωριό και συγκεκριμένα στο κτήριο όπου στεγαζόταν το παλιό σχολείο. Η τιμή είναι €15 ευρώ το άτομο, συμπεριλαμβανομένου και του ποτού. Παράκληση όπως επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι αύριο Πέμπτη 22/2/2024 στο τηλέφωνο 99 214 103 

Είναι μια ευκαιρία για αλληλογνωριμία τώρα που ο Σύνδεσμος μεγαλώνει. Περιμένουμε με χαρά τα μέλη και τους φίλους για να περάσουμε όλοι μαζί μια ευχάριστη μέρα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και απολογούμαστε για την αλλαγή του προγράμματος, η οποία ήταν αναπόφευκτη.Το χωριό με το χαριτωμένο όνομα είναι χτισμένο σε μια ψηλή, καταπράσινη πλαγιά της οροσειράς του Τροόδους, και θεωρείται ως ένα από τα πιο γραφικά χωριά της ευρύτερης Πιτσιλιάς. Στο Φτερικούδι θα βρεις το μοναδικό ξωκλήσι στην Κύπρο που είναι αφιερωμένο στον Όσιο Αββακούμ. Ο Άγιος έζησε ασκητικά και πέθανε στο χωριό, ενώ το ξωκλήσι του κτίστηκε το 1989 από εισφορές χωριανών. Ο τάφος του Αγίου Αββακούμ, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο, αλλά και ο ναός, αποτελούν πόλο έλξης καθημερινά αρκετών προσκυνητών. Το Φτερικούδι είναι κτισμένο στην καταπράσινη πλαγιά του Τροόδους και βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό και συνάμα ένα από τα 20 ψηλότερα χωριά της Κύπρου, μια και βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μέτρα.

Στο «Σκολείο», όπως ονομάζεται η ταβέρνα, το οποίο διαχειρίζονται όχι 2 και 3 και 4 αλλά 9 αδέρφια διαφόρων ηλικιών, μπορείς να γευτείς κυπριακό παραδοσιακό φαγητό μεζέ και άλλα. Η ονομασία του χωριού προέρχεται από το φυτό φτέρη ή αλλιώς «φτερίτζιν» ή «φτερικούδιν» ή «φτερίκια». Η φτέρη είναι ένα φυτό το οποίο φύεται σε αφθονία στο Φτερικούδι και αυτό εύκολα το διαπιστώνει κανείς περπατώντας στο χωριό.

Related Posts