Ετήσιο τουριστικό συνέδριο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ)

Στη φωτογραφία από δεξιά, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Συγγραφέων & Δημοσιογράφων Τουρισμού μαζί με την Εύη Παναγιώτου, Εταιρία Αγροτουρισμού, την Κουλίτσα Δημητρίου, ΚΟΤ και τη Μόνικα Λιατήρη, Υφυπουργείο Τουρισμού.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού, Κώστα Κουμή, πρεσβευτών, κρατικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών και επαγγελματιών από το χώρο της Ξενοδοχειακής και ευρύτερης Τουριστικής Βιομηχανίας της Κύπρου και της Ελλάδας, το ετήσιο τουριστικό συνέδριο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) με θέμα «Τουρισμός: Τα νέα δεδομένα απαιτούν ένα πιο ανταγωνιστικό μοντέλο». Ταυτόχρονα, υπήρχε έκθεση που περιλάμβανε επίκαιρα και σημαντικά θέματα για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του κλάδου.Το Συνέδριο ως σημαντικό βήμα έκφρασης απόψεων και ιδεών για τον τουρισμό της χώρας, έδωσε την ευκαιρία για συζήτηση θεμάτων, όπως οι τρέχουσες τάσεις, προκλήσεις, καινοτόμες λύσεις και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με γνώμονα την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης και της πράσινης μετάβασης και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και εισηγήσεων. Στο Συνέδριο συμμετείχαν πέραν των 250 ατόμων, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπρόσωποι από μεγάλους οργανισμούς, επιχειρήσεις και ιδρύματα.Χαιρετίζοντας το συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κώστας Κουμής δήλωσε: «Στο Υφυπουργείο Τουρισμού εργαζόμαστε μεθοδικά και με πλάνο με βασική προτεραιότητά μας την οικοδόμηση του ανθεκτικού τουρισμού», επισημαίνοντας πως «πίσω από την έννοια βιώσιμος τουρισμός βρίσκεται πρωτίστως ο σεβασμός, προς τους ανθρώπινους αλλά και τους φυσικούς μας πόρους». Ο κ. Κουμής αναφέρθηκε και στις προκλήσεις και τα προβλήματα στον τομέα του τουρισμού εστιάζοντας στην εποχικότητα την οποία χαρακτήρισε ως ένα δύσκολο θέμα που συνδέεται με πολλές παραμέτρους, για το οποίο όμως υπάρχουν σχεδιασμοί. «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με τους Ευρωπαίους ομολόγους μου έχουμε θέσει το ζήτημα επιμένοντας ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία και έχουμε καταθέσει ξεκάθαρη πρόταση. Ως Υφυπουργείο σας διαβεβαιώ ότι θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο».

Στη δική του παρέμβαση ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Άκης Βαβλίτης σχολίασε ότι «ένα εκ των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κυπριακός τουρισμός είναι η εποχικότητα η οποία στέλνει χιλιάδες κόσμο στην ανεργία. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς συλλογικά, μέσα από ένα αποτελεσματικό στρατηγικό σχεδιασμό».

Related Posts