Ευχαριστίες στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού & Ορεινής κ. Ησαΐα

Στο φιλόξενο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού & Ορεινής και σε ένα εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, 2024 η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, του Παγκύπριου Συνδέσμου Συγγραφέων & Δημοσιογράφων Τουρισμού. Μέλη και φίλοι του Παγκύπριουυ Συνδέσμου Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού είχαν την εξαιρετική ευκαιρία, να φιλοξενηθούν από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού & Ορεινής κ. Ησαΐα στη Μητρόπολη Ταμασού.Ο Πανιερώτατος πληροφόρησε τους παρευρισκόμενους για την ιστορία της Μητρόπολης από την ίδρυσής της στην εποχή του Αγίου Ηρακλειδίου μέχρι και τις ημέρες μας, ως επίσης και για το πολύπλευρο έργο που επιτελείται από την ημέρα της ανασυστάσεώς της το 2007. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ενημέρωση για τις αξιόλογες πνευματικές, επιστημονικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του Μητροπολίτη Ησαΐα, οι οποίες χαρίζουν πνευματική γνώση και ενισχύουν τους πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των πιστών.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Ταμασού πρόσφερε πρόγευμα και ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του Συνδέσμου, ευχόμενος υγεία και κάθε προκοπή. Ακολούθησε ξενάγηση στα μουσεία και στις μόνιμες εκθέσεις της Μητρόπολης, όπως είναι το Βυζαντινό Μουσείο, η Έκθεση αντικειμένων Γλαύκου Κληρίδη, το θεματικό πάρκο και το εντυπωσιακό Πλανητάριο, που άφησαν άριστες εντυπώσεις.Ευχαριστούμε θερμά τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Ησαΐα για την λίαν τιμητική πρόσκληση, την εγκαρδιότητα με την οποία μας υποδέχτηκε, την γενναιοδωρία που έδειξε με, τα πολύτιμα δώρα-βιβλία που μας χάρισε και γενικά την τέλεια φιλοξενία του στον χώρο της Ιεράς Μητρόπολης. Έχουμε εντυπωσιαστεί από όσα είδαμε και ζήσαμε στην επίσκεψη μας, αλλά ιδιαίτερα για όσα ακούσαμε, όσον αφορά τις αξιόλογες πνευματικές, επιστημονικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες σας, οι οποίες χαρίζουν πνευματική γνώση και ενισχύουν τους πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των πιστών.Εκφράζουμε επίσης θερμότατες ευχαριστίες, στους πολύτιμους συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς, της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού & Ορεινής, που συμπορεύονται και βρίσκονται πλάι του στο πολυσχιδές έργο του, καθοδηγούμενοι από την ιερότητά του.

Ευχαριστούμε τον πρώην επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης και συνεργάτη της Μητρόπολης, κ. Αλέξανδρο Ταπάκη, για την ξενάγηση στα μουσεία και τον κ. Αχιλλέα Κεντώνη, στο Πλανητάριο Κύπρου. Εκφράζουμε επίσης ευχαριστίες για τα πλούσια εδέσματα που ετοίμασε με τόση φροντίδα η  ίδια η μητέρα του Μητροπολίτη, η κα. Γεωργία, τον αδελφό του Χάρη Γεωργάκη και τον Δημήτρη Δημητρίου για τον συντονισμό και την όλη οργάνωση της θαυμάσιας αυτής εκδήλωσης.Τέλος, ευχόμαστε στον Μητροπολίτη κ. Ησαΐα, ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη για συνέχιση της επιτυχημένης διακονίας του.

 

Related Posts