Για πρώτη φορά στην Κύπρο το Διεθνές Συνέδριο της AHEPA το 2024

Αντιπρόσωποι της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (American Hellenic Educational Progressive Association – AHEPA), του κορυφαίου συλλόγου παροχής υπηρεσιών σε επίπεδο βάσης για τα εκατομμύρια των Αμερικανών πολιτών ελληνικής καταγωγής και φιλελλήνων της χώρας. Ο Σάββας Τσίβικος, τέταρτος από αριστερά στην μπροστά σειρά φωτογραφίζεται με τα ανώτατα μέλη της AHEPA. 

Στις 21 Απριλίου 2023 ο Α.Ε. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης, δέχτηκε στο γραφείο του τον Κυβερνήτη της AHEPA Κύπρου Γεώργιο Καλλένο σε μία συνάντηση όπου συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας της Κυπριακής δημοκρατίας και της Αδελφότητας της AHEPA. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα στηρίξει το Ύπατο Συνέδριο της AHEPA που θα γίνει στην Κύπρο το 2024, για πρώτη φορά στα 101 χρόνια ιστορίας της οργάνωσης. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την προετοιμασία της επερχόμενης συνάντησης του Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας με την αντιπροσωπεία του Ύπατου Συμβουλίου της.

Τιμή, Ευθύνη και Ευκαιρία μαζί, η κάθοδος του συνέδριου της AHEPA στην Κύπρο για πρώτη φορά το 2024 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή με αντιπροσωπεία της Ahepa, αποτελούμενη από  τον νέο Ύπατο Πρόεδρο της Ahepa κ. Σάββα Τσίβικο και τον Προέδρο της Ahepa Κύπρου κ. Γιώργο Καλλένο. Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την οργάνωση του επικείμενου μεγάλου παγκόσμιου συνεδρίου «AHEPA Supreme Convention 2024», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο στα 101 χρόνια δράσης της AHEPA.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που το Supreme Convention της AHEPA πραγματοποιείται εκτός Βορείου Αμερικής. Είχε γίνει ένα συνέδριο τη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα, ενώ και πάλι στην Ελλάδα έγινε το 2021 επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το συνέδριο του 2024 θα συμπίπτει με την συμπλήρωση 50 ετών από τα τραγικά γεγονότα του 1974, κάτι που καταδεικνύει και την φιλοπατρία της ηγεσίας της AHEPA.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 21-28 Ιουλίου 2024 στη Λάρνακα και αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στα 3000 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους θα επισκεφθούν την Κύπρο για πρώτη φορά, ερχόμενοι κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το Υφυπουργείο Τουρισμού, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες που γίνονται για την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αποδήμων της Προεδρίας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, στην τοποθέτηση του, τόνισε ότι η κάθοδος του συνεδρίου της AHEPA στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 2024 είναι τιμή, ευθύνη, και ευκαιρία μαζί. Είναι τιμή επειδή ένα τόσο σημαντικό συνέδριο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και μάλιστα από ένα οργανισμό που στηρίζει τις αρχές και αξίες του Ελληνισμού για  εκατό και πλέον χρόνια, ευθύνη επειδή θα επισκεφθούν την χώρα μας εκατοντάδες συμπατριώτες μας και φίλοι της Κύπρου, κάποιοι μάλιστα για πρώτη φορά και ευκαιρία καθώς πρόκειται για ένα συνέδριο που θα δώσει την ευκαιρία στη χώρα μας να προβληθεί ξανά και ξανά στις ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι, όχι μόνο είναι σημαντικό να διοργανωθεί άρτια το συνέδριο, αλλά είναι και πολύ σημαντικό το πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη μέρα του συνεδρίου.

Ο νέος Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA κ. Σάββας Τσίβικος, από την πλευρά του, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Τουρισμού για την προθυμία του να στηρίξει το παγκόσμιο συνέδριο της Ahepa και τόνισε ότι μέσα από την διοργάνωση του συνεδρίου στην Κύπρο, πέραν από την προβολή του Εθνικού προβλήματος, θα υπάρξουν και σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό της χώρας.

Related Posts