International days of Tourism, Tourist film & Landscape, Croatia

FIJET: Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains

World Federation of Travel Journalists and Writers (FIJET)

 Διεθνείς Ημέρες Τουρισμού, Φεστιβάλ Τουρισμού, Διαγωνισμός Τουριστικών Ταινιών & Διαγωνισμός Ανθοκομίας & Τοπίου

Bραβείο Povelja “Fest – Antonio Conte 2023”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουρισμού, που γιορτάζει τα τριαντάχρονα του, ο Διαγωνισμός Τουριστικών Ταινιών που ιδρύθηκε το 1998 και ο Διαγωνισμός Ανθοκομίας & Τοπίου  για το «Διεθνές Χρυσό Λουλούδι» που ιδρύθηκε το 2003, είναι οι τρεις εκδηλώσεις που ονομάστηκαν «Διεθνείς Μέρες Τουρισμού» και θα πραγματοποιηθούν φέτος ταυτόχρονα στην Κροατία μεταξύ 15-17 Νοεμβρίου, 2023.

Η φετινή εκδήλωση οργανώνεται με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής & Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού και του  Υπουργείου Τουρισμού & Αθλητισμού της χώρας και την υποστήριξη παγκόσμιων και εθνικών κλαδικών ενώσεων, υπό την αιγίδα της κομητείας Σπλιτ-Δαλματίας, της πόλης Σολίν και την υψηλή υποστήριξή του Κοινοβουλίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κροατίας. Στο πλούσιο πρόγραμμα με τις διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, στην τελετή λήξης, θα γίνουν και οι βραβεύσεις των νικητών με το βραβείο Povelja “Fest – Antonio Conte 2023”, για την επαγγελματική αριστεία και εξαιρετική συμβολή στην προώθηση του τουρισμού.

Η εξέχουσα διεθνής αυτή αναγνώριση, Χάρτα Αριστείας και εξαιρετικής συμβολής στον τομέα του τουρισμού «Premio Europeo – Benemereriti del Turismo», ξεκίνησε πριν από 37 χρόνια στη Ρώμη της Ιταλίας από τον Αντώνιο Κόντε. Απονέμεται σε άτομα που με την αριστεία, τα εξαιρετικά και θαυμάσια επιτεύγματά τους συνέβαλαν άμεσα ή έμμεσα στην προώθηση του τουρισμού στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και άλλων τομέων σε διαφορετικές κλίμακες. Η τελετή απονομής αυτού του υψηλού κύρους, διεθνούς βραβείου, από την ίδρυσή του το 1982 μέχρι το 2002 έχει πραγματοποιηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σε διαφορετικές πόλεις. Από το 2003 με απόφαση των διοργανωτών, τα βραβεία απονέμονται στην Κροατία. Οι νικητές της Χάρτας Αριστείας είναι διακεκριμένα άτομα και ονόματα, μερικά παγκοσμίου φήμης από διάφορους επαγγελματικούς χώρους της δημόσιας ζωής.

Μεταξύ των νικητών μέχρι στιγμής συμπεριλαμβάνονται δημοσιογράφοι, συγγραφείς, σκηνοθέτες, φωτογράφοι, μουσικοί, ακαδημαϊκοί, ποιητές, ηθοποιοί, γλύπτες, καλλιτέχνες, μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού-FIJET, αλλά και πόλεις, δήμαρχοι, πρόεδροι περιφερειών, διάφορα ξενοδοχεία, εστιατόρια, σεφ παγκόσμιας κλάσης  για τον γαστρονομικό τουρισμό, αθλητές παγκοσμίου φήμης, ποδοσφαιριστές… και πολλά άλλα ιδρύματα και διακεκριμένες προσωπικότητες σε διαφορετικά επίπεδα.

Η εταιρεία “FISCALIS” η οποία αναλαμβάνει την διοργάνωση του Φεστιβάλ είναι ένα μοναδικό πρακτορείο στο είδος του με εξειδίκευση στο πολιτιστικό και τουριστικό μάρκετινγκ, με παράδοση 50 σχεδόν ετών. Οι φορείς του Φεστιβάλ είναι μέλη της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού, καθώς και των διεθνών και εθνικών συνδέσμων του κλάδου, FEST, FIJET, ITCO, AEFP, CIB. Αυτό το διεθνώς επιβεβαιωμένο πολυτομεακό έργο, SC IFT – Διεθνείς Μέρες Τουρισμού, είναι μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις μάρκετινγκ-προώθησης για αναφορά και υπεύθυνο τουρισμό, που στον τομέα της καλύπτει τον τουριστικό τομέα, την τουριστική ταινία και το τοπίο.

Με την ισχυρή υποστήριξη των παγκόσμιων υποστηρικτών Travelindex Group, η TouristicA International υπάρχει εξαιρετική σύνδεση μέσων με τις εφημερίδες του κόσμου, την τηλεόραση, τις ραδιοφωνικές εταιρείες, εξειδικευμένα τουριστικά περιοδικά, διαδικτυακές πύλες, κοινωνικά δίκτυα κ.ά. Η συνδεσιμότητα, χρήση ψηφιακών καινοτομιών για την παρακολούθηση του τουρισμού, το ταξίδι, με την τουριστική ταινία του Διεθνούς Φεστιβάλ, δίνει στους συνεργάτες την ευκαιρία να προσεγγίσουν το ευρύτερο κοινό. Περισσότεροι από 100.000.000 άνθρωποι σε όλες τις ηπείρους ακολουθούν το σύνδεσμο της εταιρείας. Η πλατφόρμα επικεντρώνεται στην ανάδειξη των καλύτερων σε αυτόν τον τομέα, παρουσιάζοντας τουρισμό, τουριστική ταινία και τοπίο. Οι Βραβευθέντες, συμμετέχοντες στην εκδήλωση, συμβάλλουν έτσι στην ανάπτυξη των μεριδίων αγοράς στον τουρισμό και τον ταξιδιωτικό τομέα. Εξερευνώντας, ανακαλύπτοντας παγκόσμιους προορισμούς και τους πιο ελκυστικούς προορισμούς του κόσμου.

Η αποστολή και των τριών εκδηλώσεων μέσα από τα εργαστήρια, συμπόσια και βραβεία, είναι να συμβάλλουν συνεχώς στην εντατικοποίηση της διεθνούς επιβατικής κίνησης, αυξάνοντας την τοπική και διεθνή ευαισθητοποίηση σε αυτόν τον τομέα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επαγγελματιών του τουρισμού, tour operators, ταξιδιωτικών γραφείων, τουριστικών επιτροπών, παραγωγών, συγγραφέων τουριστικών/προωθητικών ταινίες και ένα ευρύ κοινό. Ενθαρρύνοντας τη σημασία της γαλάζιας και πράσινης ηπείρου, ο θεμελιώδης στόχος του SC IFT είναι να παρουσιάσει, να αξιοποιήσει και να επιβραβεύσει ολόκληρο το φάσμα της αξίας και της ποικιλομορφίας της πολιτιστικής κληρονομιάς στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της επιστήμης και της βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Δίνεται έμφαση στο μάρκετινγκ, τον τουρισμό, τις πολιτιστικές σπεσιαλιτέ, με την απονομή βραβείων διεθνούς τουρισμού, τουρισμού/ταινιών, λουλουδιών/τοπίων κορυφαίας αριστείας, σε ιδιώτες, φορείς, κοινότητες κ.ά.

Στα πλαίσια του Διεθνούς αυτού Φεστιβάλ, η Επιτροπή Βραβεύσεων Τουρισμού/Πολιτιστικού Τουρισμού του Φεστιβάλ, «Αντώνιο Κόντε 2023» έχει επιλέξει, να βραβεύσει το μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Συγγραφέων & Δημοσιογράφων Τουρισμού Φοίβο Νικολαΐδη με το ειδικό διεθνές τουριστικό βραβείο αριστείας για την τουριστική συνεισφορά.

Related Posts