Κυκλοφορία και παρουσίαση Βιβλίου  Βασίλη Δημητριάδη – “Κοινωνία Τζαζ!”

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο του τέως Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη “Κοινωνία Τζαζ!”

Πρόκειται για τριάντα αληθινές ιστορίες – βιωματικές εμπειρίες – που ξεδιπλώνονται μυθιστορηματικά με βασικό ήρωα τον Αλέξανδρο, ο οποίος διαπιστώνει, καυτηριάζει και αναδεικνύει νοοτροπίες, αντιλήψεις, συμπεριφορές και παθογένειες της πολιτικής, της κοινωνίας, των ανθρώπινων σχέσεων. Στο επίκεντρο των δρώμενων η αγάπη για τη θάλασσα, τη ναυτιλία, την Κύπρο, την παγκοσμιότητα του ελληνισμού και τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Τζορτζ Γκέρσουιν “η ζωή μοιάζει αρκετά με την τζαζ, είναι καλύτερη, όταν αυτοσχεδιάζεις”.  Ο Αλέξανδρος λατρεύει την τζαζ, τη μαγεία και τη μοναδικότητα της στιγμής που απορρέει από τον αυτοσχεδιασμό. Τι γίνεται, όμως, όταν ο αυτοσχεδιασμός εισχωρεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής; Πόση, άραγε, δόση αλήθειας εμπεριέχει το απόφθεγμα του Γκέρσουιν;

Ευρωπαϊκός βορράς και νότος, κανόνες-αυτοσχεδιασμός, οργάνωση-χάος. Ένας άνθρωπος, μια ζωή, πολλά δίπολα. Πού βρίσκεται η αλήθεια, πού το νόημα; Σε κάποιον πόλο ή κάπου στη μέση; Και πώς καταφέρνει ένας άνθρωπος να ισορροπεί; Πώς το καταφέρνει μια χώρα;

Ο Αλέξανδρος θα βρει τις απαντήσεις που γυρεύει, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ένα ολόκληρο σύστημα γύρω του δέσμιο του εφησυχασμού και «εθισμένο» στη δύναμη της αδράνειας. Εκείνος, όμως, θα επιμείνει ως το τέλος. Ακόμα και αν δεν καταφέρει να αλλάξει το σύστημα, είναι αποφασισμένος να αφήσει πάνω σε κείνο το καλύτερο αποτύπωμά του. Ίσως, τελικά, αυτό να είναι το μέγιστο που μπορεί να κάνει κάποιος.

Έχουν προγραμματιστεί δύο παρουσιάσεις του βιβλίου. Στη Λεμεσό στις 26 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, και στη Λευκωσία στις 28 Σεπτεμβρίου στο Σολώνειο Κέντρον Βιβλίου. Και οι δύο εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 7 μ.μ. και είναι ανοικτές για το κοινό.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Βασίλη Δημητριάδη της τελευταίας 20ετίας, περίοδο που πραγματεύεται το βιβλίο.  Συγκεκριμένα στην εκδήλωση της Λεμεσού θα μιλήσουν οι Νίκος Αναστασιάδης (τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας), Νίκος Νικολαΐδης (Δήμαρχος Λεμεσού και πρώην Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων), Κίκης Καζαμίας (πρώην Υπουργός Οικονομικών και Συγκοινωνιών και Έργων), καθώς και ο Μίμης Σοφοκλέους (Διευθυντής Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού).   Στη Λευκωσία θα παραστούν και θα μιλήσουν οι Ανδρούλλα Βασιλείου (πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας), Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή (πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Συγκοινωνιών και Έργων), Ευθύμιος Φλουρέντζου (πρώην Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων), καθώς και ο τέως Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής.

Συντονίστριες των δύο εκδηλώσεων η Μαρίνα Φιλιππίδου (Δημοσιογράφος, Παρουσιάστρια και Ραδιοφωνική Παραγωγός) και Άντρη Δανιήλ (Δημοσιογράφος και Αρχισυντάκτρια), σε Λεμεσό και Λευκωσία, αντίστοιχα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις LibertyPress και είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 15 ευρώ.  Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες στην ιστοσελίδα https://vassiliosdemetriades.com/book/

Related Posts