Μαθητικός Διαγωνισμός, «Παυσανίας ο περιηγητής» 2024

Στα πλαίσια του Διαγωνισμού, ο κ. Στέλιος Μαντρίτης, ιδιοκτήτης του φημισμένου ξενοδοχείου King George στη χρυσή αμμουδιά του κατεχόμενου τώρα Βαρωσιού, προσκλήθηκε στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου και μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες για την αλησμόνητη εκείνη εποχή, που γράφτηκε με χρυσές σελίδες στα τουριστικά δρώμενα του τόπου.Ο Μαθητικός Διαγωνισμός «Παυσανίας ο περιηγητής» 2024, διοργανώνεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Θέμα του φετινού διαγωνισμού που συμπίπτει με τα 50χρονα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, είναι: «Η τουριστική ανάπτυξη των επαρχιών Αμμοχώστου και Κερύνειας από το 1960 έως το 1974».

Σκοπός η συντήρηση και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η δημιουργία ενδιαφέροντος στους μαθητές/μαθήτριες για γνώση των αγώνων και των επιτευγμάτων  που έγιναν για ανάπτυξη και πρόοδο στον τουρισμό μέχρι το 1974, ώστε μέσα από έρευνα, φωτογραφικό υλικό και συνεντεύξεις, να μελετήσουν και να παρουσιάσουν την κατάσταση του τουρισμού στην Κύπρο με ειδική αναφορά στις τουριστικές επαρχίες Κερύνειας & Αμμοχώστου. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε ανάμεσα στους/στις μαθητές/μαθήτριες της  Γ΄τάξης του Γυμνασιακού Κύκλου των σχολικών μονάδων: Γυμνάσιο Παραλιμνίου, Γυμνάσιο-Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας, Δερύνεια και Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Παύλου Ιωάννου.Τα Βαρώσια πέρασαν ένδοξες εποχές από την δεκαετία του 1940 μέχρι και το 1974. Το ξενοδοχείο King George μαζί με τα ξενοδοχεία Florida και Constantia ήταν τα τουριστικά καταλύματα που προσέλκυαν την ελίτ των τουριστών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Τι να σκέφτεται και πώς να αισθάνεται άραγε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου King George, Στέλιος Μαντρίτης;

Από την έκθεση φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου μεταξύ 17-19 Ιουνίου 2022 , του Τάσου Δημητριάδη, «Όταν το Όμορφο Παρελθόν… συναντά το τραγικό παρόν». 

Related Posts