Με επιτυχία το φετεινό καρναβάλι του Cap St. Georges στο Ακρωτήρι Αγίου Γεωργίου Πέγειας

Μια καρναβαλική παρέλαση που μετατρέπεται σε Γιορτή  Πολιτισμού, Ενσωμάτωσης και Διαφορετικότητας, διοργανώθηκε και φέτος στους εξωτερικούς χώρους του Cap St. Georges Hotel & Resort, στο Ακρωτήρι Αγ. Γεωργίου στην Πέγεια της Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 9 Μαρτίου, η ετήσια καρναβαλική εκδήλωση – θεσμός, στον ξεχωριστό προορισμό Cap St. Georges Hotel & Resort, στο Ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας στην  Πάφο.  Την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 22 ομάδες καρναβαλιστών, παρακολούθησαν περισσότερα από τρεις χιλιάδες άτομα. Η κεντρική μορφή του καρναβαλιού ενσάρκωσε τη Βασίλισσα Κλεοπάτρα, μέσα από μια θεματική προσέγγιση που συνδέει ιστορικά το Ακρωτήρι Αγίου Γεωργίου και της Γερόνησου, με τη γέννηση στην περιοχή του γιου της Κλεοπάτρας και του Ιούλιου Καίσαρα, Καισαρίωνα.

Όπως τόνισε ο CEO του Ομίλου Korantina Homes, Γιώργος Ιωάννου, «πέρα από τις ιστορικές αναφορές, η γιορτή του καρναβαλιού στέλνει μηνύματα ενσωμάτωσης και σεβασμού στη διαφορετικότητα, που μοιράζονται άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο που διαμένουν στην Κύπρο και επιθυμούν να γίνουν μέρος μιας παράδοσης που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα.  Μέσα από τις δράσεις των εκδηλώσεων του καρναβαλιού, στο Ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου που αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών. Και τελικά, γιορτάζοντας όλοι μαζί, έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε μια κοινή εμπειρία. Δημιουργώντας μοναδικές στιγμές που διαρκούν για πάντα».Είκοσι δύο ομάδες εμπνευσμένων καρναβαλιστών, μετέδωσαν το ρυθμό της χαράς και της διασκέδασης.

Στο καρναβάλι του Cap St Georges αρκετές χιλιάδες καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, γιόρτασαν μαζί και μοιράστηκαν εμπειρίες και στιγμές που κρατούν για πάντα! Ανεβάζουμε ρυθμούς, γεμίζουμε χαρά, περνάμε όμορφα!Η Βασίλισσα Κλεοπάτρα έδωσε παλμό και τόνο στην καρναβαλική παρέλαση, εμπνευσμένη από μια ιστορική παράδοση της Κύπρου με ρίζες στην αρχαιότητα, το Ακρωτήρι Αγίου Γεωργίου και την Γερόνησσο.Διαφορετικοί άνθρωποι, μοιράζονται εμπειρίες και δημιουργούν μνήμες που αντέχουν στο χρόνο: Ο CEO του Ομίλου Korantina Homes, Γιώργος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου, μαζί με φίλους του αποκριάτικου καρναβαλιού απ’ όλο τον κόσμο.

 

Related Posts