Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επαφές του Υφυπουργού Τουρισμού στη Γερμανία στα πλαίσια της έκθεσης ITB

«Αισιόδοξα τα μηνύματα, παρά τα προβλήματα που καταγράφονται στον τομέα της αεροπλοΐας αυτή την περίοδο και την αρνητική εικόνα της Γερμανικής οικονομίας»

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις επαφές του στη Γερμανία ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη γνωστή τουριστική έκθεση ITB Βερολίνου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμής πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους επικεφαλής  τουριστικών οργανισμών που εξειδικεύονται ή δραστηριοποιούνται εντόνως στη Γερμανική αγορά, ενώ παράλληλα έγιναν επαφές και με στελέχη αεροπορικών εταιρειών.

Στα πλαίσια της έκθεσης, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου είχε επίσης πολιτικές συναντήσεις με την Ελληνίδα Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κ. Haim Katz, και τον Υπουργό Τουρισμού της Μάλτας κ. Clayton Bartolo. Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των επαφών, ο κ. Κουμής ανέφερε τα ακόλουθα: «Ήλθαμε εδώ στη Γερμανία με στόχο να διατηρήσουμε τα κεκτημένα του προηγούμενου έτους,  από τη σημαντική αυτή αγορά. Έχει διαφανεί από τις συναντήσεις μας ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι,   παρά τις σημαντικές προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας εφέτος, όπως για παράδειγμα την πρωτόγνωρη κατάσταση στον τομέα της αεροπλοΐας, που επηρεάζει φυσιολογικά δυσμενώς τα πτητικά προγράμματα σε πολλούς προορισμούς και κατά συνέπεια και προς τη χώρα μας, αλλά και τις άλλες αρνητικές παραμέτρους, όπως για παράδειγμα την κατάσταση της Γερμανικής οικονομίας που βρίσκεται ουσιαστικά στα πρόθυρα οικονομικής ύφεσης.

Ας είμαστε αισιόδοξοι, ότι όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Γερμανία, και αναφέρομαι στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον τομέα των αερομεταφορών και στις μεταφορές γενικότερα, θα τερματιστούν σύντομα. Όσον αφορά το 2025, τα μηνύματα είναι επίσης θετικά, και αυτό που απομένει είναι να συνεχίσουμε τις επαφές με στόχο την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων, εάν βεβαίως το επιτρέψουν οι συνθήκες στον τομέα των αερομεταφορών. Εμείς, ως Υφυπουργείο Τουρισμού, θα συνεχίσουμε τις πολυδιάστατες προσπάθειες μας για αύξηση των τουριστικών ροών προς τη χώρα μας».

 

Related Posts