Σημαντικές Επαφές Υφυπουργού Τουρισμού στη  Σαουδική Αραβία

 

Σημαντικές επαφές πραγματοποίησε στη Σαουδική Αραβία, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής. Σκοπός της επίσκεψης του Υφυπουργού είναι η διενέργεια επαφών με την αγορά της Σαουδικής Αραβίας καθώς, ως γνωστό, για πρώτη φορά μετά από χρόνια η χώρα μας συνδέεται αεροπορικώς με τη συγκεκριμένη χώρα. Ο Υφυπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε και τις τρεις πόλεις από τις οποίες διενεργούνται πτήσεις προς τη χώρα μας, το Ριάντ, την Τζέντα και το Νταμάμ και συναντήθηκε με περισσότερους από 70 επαγγελματίες του τουρισμού, σε μία προσπάθεια να ανέβει η αναγνωρισιμότητα της χώρας μας στη μεγάλη αυτή αγορά.

 

Ο κ. Κουμής συναντήθηκε επίσης με υψηλόβαθμα στελέχη αεροπορικών εταιρειών. Την Τετάρτη το μεσημέρι, με την άφιξη του στην πόλη Νταμάμ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Μπαχρέιν, ο κ. Κουμής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους του εμπορικού επιμελητηρίου της περιοχής της Asharqia. Την Τρίτη, ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε συνέντευξη στο Arab News, ενώ έχουν προγραμματιστεί συνεντεύξεις και σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Υφυπουργός ανέφερε τα ακόλουθα: «Η Σαουδική Αραβία είναι μία πολύ μεγάλη αγορά, που χρόνο με το χρόνο αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στον τουρισμό. Θα έλεγα ότι είναι μία εν δυνάμει πολύ σημαντική αγορά για τη χώρα μας. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη αγορά, και ειδικά τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού που, ως γνωστό, o Πρίγκιπας και Πρωθυπουργός της Σαouδικής Αραβίας, Mohammed Bin Salman έχει πολύ υψηλά στις προτεραιότητες του.

Αυτό αποδεικνύεται μέσα από όλα αυτά που συμβαίνουν στη Σαουδική Αραβία, με την προσπάθεια για οικοδόμηση νέων σύγχρονων πόλεων αλλά και την απόφαση για ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας, της Riyadh Air, τα πλάνα της οποίας είναι μεγαλεπήβολα. Η Κύπρος απέχει μόλις τρεις ώρες από κάποιες πόλεις της μεγάλης αυτής αγοράς και αυτό είναι ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα για τη χώρα μας και βεβαίως πρέπει να το αξιοποιήσουμε.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι αποδεικνύεται μέσα από διάφορα στοιχεία ότι, οι νεότερες γενεές των Σαουδαράβων αναζητούν προορισμούς με τα στοιχεία που προσφέρει η χώρα μας και βεβαίως θα πρέπει ως χώρα και ως τουριστικός προορισμός να επιχειρήσουμε να λάβουμε ένα καλό μερίδιο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό οι τουριστικές κοινότητες των δύο χωρών να έρθουν πιο κοντά. Ευελπιστώ ότι αυτό θα γίνει με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που ως γνωστό εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο πρόσφατα.

Ως Υφυπουργείο Τουρισμού πιστεύουμε στο μνημόνιο συνεργασίας και έχουμε αρχίσει να επεξεργαζόμαστε μία σειρά από προτάσεις, αξιοποιώντας και την πληροφόρηση που λαμβάνουμε από την Πρεσβεία μας στη Σαουδική Αραβία, τους ανθρώπους της οποίας θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά, ειδικά τον αξιότιμο Πρέσβη κ. Σταύρο Αυγουστίδη και τον Πρόξενο κ. Χρίστο Δημητρίου».

Related Posts