Σημαντικές επαφές Υφυπουργού Τουρισμού στην  Ελβετία

Εφικτή η συνέχιση της ανοδικής πορείας της Ελβετικής  αγοράς

Ουσιαστικές και πολύ σημαντικές ήταν οι επαφές που πραγματοποίησε χθες Τρίτη 30 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμής συναντήθηκε με ανώτατα στελέχη  τουριστικών οργανισμών που πραγματοποιούν  προγράμματα προς τη χώρα μας, όπου ανταλλάγησαν απόψεις σχετικά με την πορεία της Ελβετικής αγοράς το 2023, τον βαθμό ικανοποίησης των Ελβετών επισκεπτών, θέματα που σχετίζονται με τις ειδικές μορφές τουρισμού, καθώς επίσης και με την τρέχουσα αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών εν όψει βεβαίως του έτους που διανύουμε.

Σημειώνεται ότι η αγορά της Ελβετίας έφθασε το 2023 τις 73000 αφίξεις, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής είχε επίσης συνέντευξη σε γνωστό Ελβετικό περιοδικό που εξειδικεύεται σε θέματα τουρισμού.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η Ελβετική αγορά είναι μία αγορά που η κάθε χώρα, ο κάθε τουριστικός προορισμός επιθυμεί και στοχεύει όπως κατέχει μία υψηλή θέση ανάμεσα στις χώρες που συνθέτουν το μείγμα των τουριστικών ροών του.

Η μέση κατά κεφαλή δαπάνη των Ελβετών επισκεπτών που είναι αρκετά πιο ψηλή από τη συνολική μέση κατά κεφαλή δαπάνη, σε συνάρτηση με το  τουριστικό προφίλ των Ελβετών επισκεπτών είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν την Ελβετική αγορά ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Μετά από τις επαφές που είχαμε, και λαμβάνοντας υπόψιν τις προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις, εκτιμούμε ότι μία λογική αύξηση είναι εφικτή σε σύγκριση πάντοτε με το προηγούμενο έτος. Εάν συμβεί αυτό, αναμένεται να φθάσουμε τις 80.000 αφίξεις κάτι που θα αποτελέσει την καλύτερη επίδοση της τελευταίας εικοσαετίας σε σχέση πάντοτε με την Ελβετική αγορά».

Related Posts