Σημαντικές επαφές Υφυπουργού Τουρισμού στο Βέλγιο

Σημαντικές επαφές πραγματοποίησε χθες Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμής συναντήθηκε με επικεφαλής  τουριστικών οργανισμών που πραγματοποιούν  προγράμματα προς τη χώρα μας, όπου αντάλλαξαν απόψεις για τα τελικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, καθώς επίσης και για τις προοπτικές της νέας χρονιάς 2024, οι οποίες προδιαγράφονται θετικές. Πιο αναλυτικά, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην  ενδεχόμενη αύξηση των αεροπορικών θέσεων προς τη χώρα μας, και στα προγράμματα που οι ίδιοι οι οργανωτές προτίθενται να προωθήσουν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Βέλγιο, ο κ. Υφυπουργός είχε επίσης σημαντική συνάντηση με την Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Τουρισμού-Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Οδικής Ασφάλειας κα Valerie De Bue. Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την σημαντικότητα και την συνεισφορά του τουρισμού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, την ανάγκη όπως αποδοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη μετάβαση, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσουν χώρες – προορισμοί όπως η Κύπρος, λαμβάνοντας υπόψιν τις εξελίξεις στις αερομεταφορές όπως αυτές διαμορφώνονται πλέον στο πλαίσιο του Fit for 55.

Είναι άξιο αναφοράς ότι το Βέλγιο, από την 1η Ιανουαρίου έχει την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, ευθύνη την οποία θα έχει η χώρα μας το 1ο εξάμηνο του 2026. Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής ανέφερε τα ακόλουθα:«Το Βέλγιο ήτανε ανέκαθεν μία ενδιαφέρουσα αγορά για τη χώρα μας που ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε ως τουριστική αγορά να μεγαλώσει αισθητά. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για άνοδο της Βελγικής αγοράς,  λαμβάνοντας υπόψιν ότι θα έχουμε αύξηση στις αεροπορικές θέσεις από τις Βρυξέλλες προς τη χώρα μας. Οπωσδήποτε είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα αγορά, στην οποία χρειαζόμαστε προβολή, αλλά και πιο σταθερή επικοινωνία με τους πρωταγωνιστές της αγοράς. Ας μην ξεχνάμε ότι στις Βρυξέλλες, υπάρχει και μία μεγάλη διεθνής κοινότητα εργαζομένων, και αναφέρομαι ουσιαστικά στα πρόσωπα που εργάζονται στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Σε σχέση με τη συνάντηση με την κα De Bue, θεωρώ ότι ήτανε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε τόσο τις τρέχουσες προκλήσεις που απασχολούν τον τουρισμό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και τους σχεδιασμούς και τις προθέσεις της Βελγικής Προεδρίας.

Προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικές αυτές τις συναντήσεις, καθώς εκτός από την ανταλλαγή απόψεων, εδραιώνονται σχέσεις συνεργασίας. Το γεγονός και μόνο ότι η Βελγική Δημοκρατία ασκεί αυτή την περίοδο την Ευρωπαϊκή Προεδρία και το γεγονός ότι σε δύο χρόνια από σήμερα αυτό θα αποτελεί δική μας ευθύνη και αρμοδιότητα, υπερτονίζει την ανάγκη για σύναψη στενότερων σχέσεων. Αναμφίβολα η εδραίωση σχέσεων  συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας δύναται να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη και για τον τουρισμό». –Συνάντηση με την Βελγίδα Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Τουρισμού-Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Οδικής Ασφάλειας κα Valerie De Bue.

Related Posts