Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών στην χώρα μας το 2023

Αύξηση της τάξης του 20.1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών στην χώρα μας σε σύγκριση  με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα πάντοτε με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, κατά το 2023 καταγράφηκαν συνολικά 3.845.000 αφίξεις τουριστών σε σύγκριση με 3.201.000 το 2022. Καταγράφηκε δηλαδή αύξηση της τάξης του  20,1%,  ενώ δεν ήταν μακριά και από τις συνολικές αφίξεις της χρονιάς ορόσημο σε σχέση πάντοτε με τις αφίξεις τουριστών που ήταν το 2019, αφού η μείωση περιορίστηκε στο 3,3%.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήτανε όπως αναμενόταν η πρώτη μας αγορά με 1.302.125 αφίξεις και μερίδιο 33,9%, ακολουθούμενο από το Ισραήλ με 410.607 αφίξεις και μερίδιο10,7%, την Πολωνία με 273.872 αφίξεις και μερίδιο 7,1%, τη Γερμανία με 211.216 αφίξεις και μερίδιο 5.5%. Αξιοπρόσεκτες αυξήσεις κατέγραψαν και άλλες χώρες, όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, η Ελβετία, η Αρμενία, η Γεωργία και όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής.Σε δηλώσεις του ο κ. Υφυπουργός, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ανέφερε τα ακόλουθα: «Ο στόχος που θέσαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας ήταν να επιτύχουμε φέτος μια αύξηση στις τουριστικές αφίξεις της τάξης του 5% – 10%  σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, θέτοντας παράλληλα  και μία υποσημείωση ότι θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ο συγκεκριμένος στόχος δεν τέθηκε τυχαία. Τέθηκε λαμβάνοντας υπόψιν της γεωπολιτικές εξελίξεις, την κατάσταση της οικονομίας στις κύριες μας αγορές και συγκεκριμένα τον υψηλό πληθωρισμό που χαρακτήριζε τις πλείστες οικονομίες της Ευρώπης και όχι μόνο. Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρούμε σήμερα, με την ανακοίνωση των τελικών επίσημων αποτελεσμάτων ότι ο στόχος μας έχει επιτευχθεί. Εκείνο που μας χαροποιεί περισσότερο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς είναι ικανοποιημένοι με τα τελικά αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας με στόχο όχι μόνο να έχουμε και την επόμενη χρονιά καλά αποτελέσματα, αλλά προκειμένου το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας να γίνεται συνεχώς ελκυστικότερο».

Related Posts