Συμμετοχή Υφυπουργού Ναυτιλίας στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια 2022, Αθήνα»

Αποτελέσματα Συμμετοχής Υφυπουργού Ναυτιλίας

στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια 2022, Αθήνα»  06-10 Ιουνίου

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω Βασίλης Δημητριάδης παρευρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή τη συμμετοχή της Κύπρου στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση “Ποσειδώνια 2022”, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου. Ο κ. Δημητριάδης, στα πλαίσια της έκθεσης, συμμετείχε σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούσαν στην προβολή και προώθηση της Κυπριακής Ναυτιλίας, ενώ επισκέφθηκε περίπτερα Κυπριακών εταιρειών στηρίζοντας επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που επιδιώκουν να εδραιωθούν και να διαμορφώσουν συνεργασίες εκτός συνόρων, προσφέροντας πολύτιμες και καινοτόμες υπηρεσίες στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, στέλνοντας το μήνυμα πως η Κύπρος έχει καταστεί ένα διεθνές σύμπλεγμα ποιοτικών ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα, ο Υφυπουργός με ομάδα συνεργατών του πραγματοποίησε συναντήσεις με ναυτιλιακές εταιρείες στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης με τη ναυτιλιακή κοινότητα, ενώ στις 6 Ιουνίου, παρουσίασε στους Αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο και έχουν έδρα την Αθήνα, το όραμα και τη Στρατηγική της Κυπριακής Ναυτιλίας. Την ίδια ημέρα, ο κ. Δημητριάδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά και συμμετείχε σε σύσκεψη όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις διαδικασίες αναχώρησης και άφιξης του πλοίου που θα εκτελεί τη θαλάσσια Επιβατική Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Ο κ. Δημητριάδης είχε επίσης την ευκαιρία, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης, να προβάλει τα πλεονεκτήματα της Κυπριακής Ναυτιλίας καθώς και τις νέες δράσεις και πρωτοβουλίες που προωθεί το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε πλοιοκτήτες, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, δικηγορικών και ελεγκτικών γραφείων, εκπροσώπους διεθνών και ελλαδικών μέσων ενημέρωσης που καλύπτουν την ναυτιλιακή ειδησεογραφία, καθώς και σε συνεργάτες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στον ελλαδικό και διεθνή χώρο.

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2022

Related Posts