Συνάντηση Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Κώστα Κουμή με τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μπαχρέιν στο Ισραήλ κ. Khaled Yusuf Ahmed Al Jalahma

Υφυπουργός Τουρισμού: «Η εδραίωση  στενότερης συνεργασίας με το Βασίλειο του Μπαχρέιν είναι ανάμεσα στους στόχους μας»

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μπαχρέιν στην Κύπρο κ.   Khaled Yusuf Ahmed Al Jalahma, ο οποίος εδρεύει στο Τελ-Αβίβ, είχε σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, στα γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στη Λευκωσία. Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τουριστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα αεροπορικής σύνδεσης και των προοπτικών που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βασίλειο του Μπαχρέιν συνδέεται με εβδομαδιαίες πτήσεις με τη χώρα μας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξέφρασε την άποψη ότι λαμβάνοντας υπόψιν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών,  είναι σημαντικό οι τουριστικοί φορείς των δύο χωρών να συνάψουν στενότερες σχέσεις με απώτερο σκοπό βέβαια την συνομολόγηση σχέσεων συνεργασίας. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο ιστορικό της αεροπορικής διασύνδεσης των δύο χωρών, που συνδέονται με απευθείας πτήσεις από το 1976, και πρόσθεσε ότι η εδραίωση  στενότερης συνεργασίας με το Βασίλειο του Μπαχρέιν είναι ανάμεσα στους στόχους μας, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, όσο και το γεγονός ότι το αεροδρόμιο της Μανάμα αποτελεί ένα αεροδρόμιο με ισχυρή διαμετακομιστική λειτουργία, ενώ δεν δίστασε να κάνει αναφορές στο μεγάλο και αξιόλογο πτητικό πρόγραμμα της Gulf Air. Η συνάντηση κρίθηκε ιδιαίτερα παραγωγική τόσο από τον κ. Κουμή, όσο και από τον κ. Πρέσβη. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις μεταξύ τους συζητήσεις εντός των επόμενων εβδομάδων.

Related Posts