Συνομιλώντας με τον Nawaf Nasser Abdulla, CEO της DP World Limassol

Πρέπει να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Έτσι έκανα κι εγώ. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να τον πλησιάσω ήθελα τόσα να ακούσω από τα χείλη του – να συζητήσουμε τόσα για τον τουρισμό. «Πατώντας» πάνω στην πολύτιμη, προσωπική εμπειρία που απέκτησε αν και νέος σε ηλικία. Ο λόγος για τον Nawaf Nasser Abdulla, δεν δίνει συνεντεύξεις σχεδόν ποτέ, κινείται τόσο επαγγελματικά και είναι από τα άτομα που «βρίσκονται» διάσπαρτοι σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

«Χρησιμοποίησα» την ιδιότητα μου ως μέλος  του World Tourism Organization (Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού) και του Παγκύπριου Συνδέσμου Συγγραφέων & Δημοσιογράφων Τουρισμού/ εταιρικό μέλος της UNESCO για να τον πλησιάσω. Μου δίνει το χέρι  και με ευγένεια αρχίζουμε τις συστάσεις. Ήρεμος και ταυτόχρονα καθηλωτικός στο λόγο του. Η συνομιλία μας κράτησε για λίγο καθώς οι υποχρεώσεις και των δύο μας εκείνη την στιγμή ήταν άμεσες. Αποχαιρετιστήκαμε και τον ευχαρίστησα για τον χρόνο που μου «χάρισε».

Λίγη ώρα μετά απλά επιβεβαιώνεται το ένστικτο μου γύρω από το όνομα του. Ένα μήνυμα στο κινητό γεμάτο ευγένεια και ευγνωμοσύνη για την γνωριμία μας. Είναι αυτό που επιμένω να γράφω και ας κατηγορούμε ότι τα «βάζω» με συμπατριώτες μας που ανήκουν στον επιχειρηματικό κόσμο και ειδικά σε αυτό του τουρισμού: To  μυστικό της επιτυχίας μιας επιχείρησης δεν βρίσκεται μόνο στην διαφημιστική πίτα – βάση των views, των πωλήσεων και γενικά σε αριθμούς. Είναι ο χειρισμός των  «επικίνδυνων «αποστολών» να κερδίσεις τους ανθρώπους και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που έμαθαν να εργάζονται χωρίς κανένα χρηματικό έπαθλο ή έπαινο από τους εργοδότες ή τα Μέσα που εκπροσωπούν.  

DP World Limassol

Η στενή συνεργασία του κράτους με τους διαχειριστές του λιμανιού Λεμεσού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να καταστεί κύριο λιμάνι επιλογής για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαχειρίστρια εταιρία, η  DP World Limassol,  με  Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κύριο Nawaf Abdulla,  που στάθηκε δίπλα σ’ όλες τις προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, σε μία περίοδο που χαρακτηριζόταν  από προκλήσεις και στον τομέα ναυτιλίας.

Ο κ. Abdulla σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε αναφέρει πως: «H χρονιά αυτή μας έχει δώσει την ευκαιρία να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αναβαθμίσεις και να εκσυγχρονίσουμε τις δραστηριότητές μας και τα συστήματά μας, χτίζοντας γερά θεμέλια για τα επόμενα χρόνια».

Η DP World Limassol αναγνωρίζει τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει ο ναυτιλιακός τομέας για την κυπριακή οικονομία, παραμένοντας προσηλωμένη στον κυριότερο της στόχο, να καθιερώσει την χώρα ως κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο.

Περήφανοι…

Στην DP World υπερηφανευόμαστε που είμαστε ένας παράγοντας διευκόλυνσης του παγκόσμιου εμπορίου και αναπόσπαστο μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς διευκολύνουμε τις εμπορικές δραστηριότητες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, διασφαλίζοντας ότι ό,τι κάνουμε έχει ένα μακροχρόνιο θετικό εισόδημα για τις οικονομίες και την κοινωνία. Από τότε που ανέλαβε επίσημα τις λειτουργίες του Πολυχώρου και των Τερματικών Κρουαζιέρας στο λιμάνι Λεμεσού, η DP World Limassol συνέβαλε σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και κατάφερε να γίνει βασικός εταίρος του κράτους.

Ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανυπομονώ να προσθέσω την εμπειρία και την τεχνογνωσία στην ομάδα της εταιρείας εδώ στη Λεμεσό, διασφαλίζοντας ότι παρέχουμε ασφαλέστερες, ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές λύσεις εφοδιαστικής για συγκεκριμένους κλάδους.

Είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να φέρουμε το λιμάνι της Λεμεσού πιο κοντά στους στόχους του και ιδιαίτερα στη φιλοδοξία του να γίνει το κύριο λιμάνι επιλογής στην Ανατολική Μεσόγειο. 0Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την επιτυχία του λιμανιού Λεμεσού, ενώσαμε τις δυνάμεις με τοπικούς και διεθνείς φορείς με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και επιχειρήσεων στο λιμάνι καθώς και στην Κύπρο γενικότερα.

Επενδύουμε επίσης συνεχώς στον εξοπλισμό του λιμανιού, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης των εργασιών και αναβάθμισης της υποδομής του τερματικού σταθμού πολλαπλών χρήσεων, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αποτελεσματικά επιπλέον πλοία, να επεξεργάζεται με ασφάλεια επιβάτες και να υποστηρίζει τις εργασίες εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ταυτόχρονα, η DP World Limassol υπερηφανεύεται για τη δέσμευσή της στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ποικιλομορφίας στο χώρο εργασίας, παρέχοντας παράλληλα ευκαιρίες ανάπτυξης και ανάπτυξης.

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας να εξασφαλίσουμε το  μακροπρόθεσμο μέλλον του λιμανιού, διασφαλίζοντας ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες/συνεργάτες μας και να μετατρέψουμε το λιμάνι της Λεμεσού σε κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για την οικονομία και την κοινωνία του Κύπρος, αναφέρει στο προφίλ του ο ίδιος και το «κλείνει» εκεί.

Δεν ξέρω αν τελικά καταφέρω να έχω μια συνέντευξη από τον κ. Abdulla. Αυτό που κατάλαβα αν και οι δύο μας περιφερόμαστε ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες κ.ά. ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που ξεχώρισα και αυτό μου ήταν αρκετό για να καταλάβω τι ακριβώς πρέπει να πρεσβεύει ένας CEO.

Μεταξύ μας για τους “δήθεν”, τους ονειροπόλους, τους έχοντες και μην κατέχοντες, τους χρεωμένους και καταχρεωμένους που μας πουλάνε μούρη – Σταματήστε να ψάχνετε στα social media για ιδέες. Αρχίστε να σκέφτεστε τι μπορείτε να συνεισφέρετε σε αυτό τον τόπο, με γνώμονα τον άνθρωπο και όχι το ευρώ. Γιατί αυτό μας έχει πνίξει από καιρό…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Της Νικολέτας Χρήστου

Related Posts