Το βιβλίο του δημοσιογράφου Σάββα Μ. Ιακωβίδη

Ο βετεράνος και έγκριτος δημοσιογράφος Σάββας Ιακωβίδης παρουσίασε την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023, στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, το βιβλίο του με τίτλο: «Η Κύπρος στα πρόθυρα τουρκοποίησης» (εκδόσεις Γερμανός, Θεσσαλονίκη 2023).Το βιβλίο αποτελεί συλλογή άρθρων του των τελευταίων ετών που εστιάζονται περισσότερο στο Κυπριακό, αναλύοντας πολιτικές και πολιτικούς. Μέσα από τις αναλύσεις του, προσπαθεί να ενημερώσει τον αναγνώστη για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην πορεία του πολιτικού ζητήματος, την επιβίωση τόσο του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και τις παρενέργειες στην Ελλάδα…

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Σάββας Ιακωβίδης, με τεράστια πείρα ετών στις δημοσιογραφικές επάλξεις, είναι γνωστός για την ευθυκρισία, τον επαγγελματισμό και τον πατριωτισμό του.  Έζησε από κοντά τις τραγωδίες του πραξικοπήματος και της εισβολής και με τη μάχιμη αρθρογραφία του προασπίζεται σταθερά, αρχές και διαχρονικές αξίες. Με αγάπη για τον τόπο και αγωνία για το μέλλον προσπαθεί να προβληματίσει και να ξυπνήσει συνειδήσεις.

Γράφει στον πρόλογό του: «Οι δημοσιογράφοι, όσοι ακόμα επιμένουν να σέβονται και να τιμούν αυτό το ξεχωριστό και άκρως απαιτητικό επάγγελμα, καλούνται να είναι οι υπεύθυνοι, σοβαροί και έντιμοι διαμεσολαβητές μεταξύ της εκάστοτε εξουσίας και της κοινής γνώμης. Οι εντεύθεν ευθύνες τους έναντι των πολιτών και του τόπου είναι μέγιστες και ισούνται με το μπόι του καθενός».

Ομιλητές πέραν του συγγραφέα και του Εκδότη Ανδρέα Γερμανού ήταν ο ε.α. Στρατηγός Φοίβος Κλόκκαρης, ο Πανεπιστημιακός Γιώργος Κέντας και ο Πάνος Ιωαννίδης.

Related Posts