Travel Expo Cyprus 2023

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση Travel Expo Cyprus 2023  

Άνοιξε τις πύλες της η τουριστική έκθεση Travel Expo Cyprus 2023, που οργανώνεται από το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και τον Όμιλο Εταιρειών Display Art Plc. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που από φέτος άλλαξε όνομα (λεγόταν έκθεση «Ταξίδι») και αναβαθμίστηκε σε περιφερειακή με σκοπό να προσελκύει εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, τέλεσαν από κοινού ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής και ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ιωάννης Παπαμελετίου. 

Στην ομιλία του ο κ. Κουμής ανέφερε ότι η αναβάθμιση της έκθεσης με τη συμμετοχή ξένων εκθετών και η εμφανής προσπάθεια για την περαιτέρω ανάδειξη του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων είναι για το Υφυπουργείο Τουρισμού αξιοπρόσεκτα στοιχεία και ελπιδοφόρα μηνύματα. Είναι άλλωστε γνωστό πρόσθεσε ότι η περαιτέρω ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού συνάδει απόλυτα με τους στόχους που έχουμε καθορίσει καθώς και τις συναφείς δράσεις που καλούμαστε να υλοποιήσουμε ως Υφυπουργείο.

Για την κάθε ειδική μορφή τουρισμού που παρουσιάζεται το τριήμερο της έκθεσης, ανάφερε, εφαρμόζεται από το Υφυπουργείο εξειδικευμένο σχέδιο δράσης και σε κάποιες περιπτώσεις ενισχύονται από σχέδια επιχορηγήσεων, Σχέδια για τα οποία οι λειτουργοί του Υφυπουργείου Τουρισμού δηλώνουν ετοιμότητα να επεξηγήσουν σε κάθε ενδιαφερόμενο. Και συμπλήρωσε:

Βασική προτεραιότητα για εμάς, αποτελεί η επικαιροποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού, με χρονικό ορίζοντα το 2035, λαμβάνοντας ασφαλώς υπόψιν την πορεία του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, τις νέες τάσεις της αγοράς όπως έχουν εξελιχθεί στην μετά-Covid εποχή, την αναγκαία από κάθε άποψη πορεία προς την αειφόρο ανάπτυξη και πολλά άλλα.

Στις βασικές προτεραιότητες μας,  επισήμανε, συγκαταλέγεται σίγουρα η επίλυση χρονιζόντων ζητημάτων που απασχολούν τον τουριστικό τομέα της χώρας μας, όπως ο εκσυγχρονισμός της σχετικής νομοθεσίας που ρυθμίζει την αδειοδότηση και τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων και των κέντρων αναψυχής, η δημιουργία αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου για περιορισμό της ηχορύπανσης, αλλά και η εισαγωγή νομοθετικών ρυθμίσεων για νεοσύστατες μορφές τουρισμού. Στους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, η οποία συνδέεται και με τη βασική θεματολογία της έκθεσης «Travel Expo Cyprus 2023», είναι ασφαλώς και η χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε πρώτη φάση, αλλά και η σταδιακή εδραίωση της Κύπρου ως ολόχρονου προορισμού.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου μιλώντας στα εγκαίνια ανάφερε ότι στην έκθεση συμμετέχουν Περιφέρειες και Δήμοι της Ελλάδας και ο ΕΟΤ, γεγονός που δίνει την ευκαιρία για περαιτέρω ενδυνάμωση των ήδη στενών, προσωπικών σε πολλές περιπτώσεις, σχέσεων μεταξύ των στελεχών του ταξιδιωτικού κλάδου των δύο χωρών. Αναφερόμενος στις προοπτικές της φετινής χρονιάς, είπε ότι η ενδυνάμωση των ταξιδιωτικών ροών μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και φέτος. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, Ελλάδα και Κύπρος φέτος θα συνδέονται με περίπου 150 αεροπορικές πτήσεις τη βδομάδα, ενώ εστίασε και στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, η οποία πέρσι με 18 δρομολόγια μετέφερε 7500 επιβάτες και 2500 οχήματα. Φέτος, είπε, έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια, 14 από Λεμεσό και 8 από το λιμάνι της Λάρνακας.

Τέλος, ο κ. Πρέσβης είπε ότι η Ελλάδα είναι ο σημαντικότερος προορισμός εξωτερικού για τους Κύπριους, αφού αντιπροσωπεύει το 40% του εξερχόμενου τουρισμού της Κύπρου. 

Στη δική του ομιλία, ο Πρόεδρος του ACTA κ. Βασίλης Σταματάρης είπε ότι η αναβάθμιση της έκθεσης αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, γεγονός που θα τη μετατρέψει σε περιφερειακή. Αφού αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση που παρουσιάζει η ταξιδιωτική κίνηση τους πρώτους μήνες του 2023, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις επιδόσεις του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι. Ακόμα, ο κ. Σταματάρης τόνισε ότι τα μέλη του ACTA είναι πανέτοιμα να εξυπηρετήσουν με αξιοπιστία και υπευθυνότητα όλους τους ταξιδιώτες.

Η TRAVEL EXPO CYPRUS 2023 πραγματοποιείται από τις 21 – 23 Απριλίου στους Χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία. Η εξειδικευμένη αυτή έκθεση χαρακτηρίζεται από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις που οργανώνονται στην Κύπρο και προσελκύει πάνω από 10,000 επισκέπτες κάθε χρόνο, ενώ αποτελεί και τη μόνη τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στη χώρα μας.

Η έκθεση προσφέρει ολόπλευρη πληροφόρηση και ενημέρωση στους ταξιδιώτες που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στην Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα από τους εκθέτες που συμμετέχουν στην έκθεση μεταξύ των οποίων είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ταξιδιωτικοί Πράκτορες, Αεροπορικές Εταιρείες, Ξενοδοχεία, Τουριστικά Θέρετρα, Περιφέρειες, Νησιά και Δήμοι της Ελλάδας, Διεθνείς Συμμετοχές και πολλοί άλλοι. 

Ακόμη μια επιτυχημένη Έκθεση για τον τουρισμό, προάγγελος  μιας καλής τουριστικής σεζόν για το 2023. Τα μηνύματα για για το φετινό καλοκαίρι  είναι αισιόδοξα. 

Strong presence from the neighboring country Jordan, whose stand received many visitors. In the photo from the left: Sana Za’arir, Marketing Coordinator (Faith Tourism), Jordan Georgia Poullou, Manager, Royal Jordanian Airlines, Nicosia Office in Cyprus, Kostas Koumis, Deputy Minister of Tourism, Antonis Koutsoullis, Acting Permanent Secretary, Deputy Ministry of Tourism, Vasilis Stamataris – President of The Association of Cyprus Travel Agents (ACTA), Rhonda Chrisanthou Kola, Airport Officer, Royal Jordanian Airlines, Larnaca Office in Cyprus, and Despina Manta, CFO LAZARIDIS Premium Marketing Services/Lazaridis Hospitality, Athens & Thessaloniki, Greece, also Honorary Consul of Jordan in Thessaloniki.

Phivos Nicolaides, President of Cyprus Travel Writers & Journalists, with Georgia Poullou, Sana Za’arir and Despina Manta in the Jordanian stand. 

Phivos Nicolaides, President of Cyprus Travel Writers & Journalists in the middle with Ambassador of Slovakia in Cyprus, Martin Bezak, with Slovakian officers at the stand of Slovakia, promoting the country as an attractive tourist destination.

The stand of Poland. An unique and exciting opportunity to promote the country and its tourist attractions and much more.

Δυναμική παρουσία του Ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση με μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες.

Το ενδιαφέρον των Κύπριων ταξιδιωτών είναι σταθερά μεγάλο για διακοπές στην Ελλάδα. Διαχρονικά αποτελεί τον πρώτο τουριστικό προορισμό στις προτιμήσεις των Κυπρίων. 

Φέτος είχε παρουσία στην έκθεση και η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθώντας να προσελκύσουν Κύπριους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για διακοπές στην Ελλάδα. 

Δυναμική παρουσία και της Καστοριάς για προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και προσέλκυσης νέων πελατών.

Related Posts